تعمیر لوله های شکسته
لوله های شکسته شده را چگونه تعمیر کنیم
در ساختمان خود نشسته اید و ناگهان متوجه بوی نم آب می شوید و یا دیواری از خانه خیس می باشد و نم برداشته است . در این صورت می باشد که متوجه می شوید لوله ایی نشتی دارد و یا اینکه اصطلاحا دچار ترکیدگی شده است و باید برای رفع آن سریعا با یک لوله کش تماس حاصل فرمایید تا برای رفع مشکل به خانه شما بیاید .
لوله شکسته چه مشکلاتی ایجاد می کند ؟
همانطور که می دانید شکستگی لوله موجب هدر رفتن آب می شود و حجم آب زیادی به مرور زمان هدر میرود و با توجه به کمبود آب و ارزشمند بودن آن می بایست هرچه زودتر نشتی آب را رفع کنیم .
مشکل دیگر و مهمی که بر اثر ترکیدگی لوله ایجاد می شود نشست خاک می باشد ، خاکی که لوله در آن کار شده است در اثر خیس شدن نرم می شود و باعث پایین رفتن سطح آن می شود .
حال اگر پایین رفتن سطح خاک زیاد باشد باعث ایجاد نشست طبقه و در نهایت ساختمان می شود که می تواند باعث ایجاد تَرَک خوردگی دیواره ها و در بحرانی ترین حالت باعث ایجاد شکاف گردد .
همچنین نشتی آب به دیواره ها باعث خرابی پوشش ظاهری دیوار شده و اصطلاحا گویند که دیوار باد کرده و رنگ آن تغییر خواهد کرد .
تمام علت های ذکر شده باعث می شود تا در سریعترین زمان ممکن نسبت به رفع مشکل اقدام نماییم و هرچه زودتر لوله را ترمیم و یا تعویض کنیم . روش هایی که در ادامه خواهیم گفت به صورت راه حل های موقت بوده و برای رفع حتمی آن می بایست با متخصص این امور تماس گرفته و نسبت به رفع آن اقدام نمایید .
روش های ترمیم لوله کشسته
روش اول
1- در ابتدا شیر فلکه آب را ببندید .
شیر فلکه را چگونه ببندیم ؟ هنگامی که روبرو شیر فلکه ایستاده اید می بایست دستگیره آن را به صورت ساعتگرد بچرخانیم تا شیر بسته شود و حتما مطمعن شوید که شیر را به صورت کامل بسته اید .
در صورت سفت بودن دستگیره شیر فلکه کشویی نباید زور بیشتری به آن متحمل کنید زیرا در صورت ورود نیروی بیش از اندازه به شیر باعث شکسته شدن ساقه شیر و یا نشتی از محل شیر می شود . در صورت بروز چنین مشکلی ابتدا اطراف ساقه شیر را از زنگار پاک کرده و سپس به آرامی شیر را باز کنید .
در صورت عدم توانایی در بستن شیر فلکه اصلی می بایست با سازمان تماس گرفته و با ارائه توضیحات درخواست قطع آب از مبدا را داشته باشید .
2- پس از بستن شیر فلکه و قطع آب ، یکی از شیرهای خروجی آب به عنوان مثال آشپزخانه ، حمام و … را باز کنید تا تمامی آب های موجود در لوله خارج شود و هیچ آبی درون لوله باقی نماند .
3- ناحیه شکستگی را پیدا کرده و با دستمال خشک کنید تا موقع کار سطح لوله لغزنده نباشد و سطل آبی زیر آن قرار دهید تا آبهای اضافی به زمین نریزد و به داخل سطل برود .
4- سپس با تماس فوری با یک کارشناس متخصص امور لوله کشی نسبت به تعمیر دائمی لوله شکسته اقدام فرمایید .
روش دوم
از بتونه اپوکسی استفاده کنید . دقت کنید که پوست دست انسان در برابر بتونه اپوکسی خطر پذیر می باشد و برای استفاده از آ« حتما از دستکش استفاده کنید تا دستانتان آسیبی نبیند .
ابتدا و قبل از شروع کار سعی کنید که بتونه را خوب ورز دهید تا رنگ آن به خاکستری متمایل شود و در صورت بروز تغییر رنگ به سمت خاکستری از ورز دادن آن جلوگیری کنید و در این صورت بتونه آماده استفاده می باشد .
قبل از شروع کار دقت فرمایید که تمامی کارهای مرحله گذشته اعم از بستن شیر فلکه اصلی و تخلیه آب اضافی را انجام دهید . پس از انجام مراحل ذکر شده ، بتونه را در محل شکستگی و آسیب دیدگی لوله می بایست زد .
دقت کنید که بتونه ضخامت کمی نداشته باشد که بتواند جلوی نشتی موقتی آب را بگیرد و همچنین با توجه به طول شکستگی و آسیب دیدگی لوله می بایست از بتونه استفاده کنید طوری که بتونه شما طول بیشتری از لوله آسیب دیده را پوشش دهد و سپس ابتدا و انتها قسمت بتونه شده را چسب بزنید تا از خروج احتمالی آب از آن مناطق جلوگیری شود.
پس از انجام کار می بایست بین 5 الی 10 دقیقه صبر کرد تا به اصطلاح بتونه خودش را بگیرد و سپس اقدام به باز کردن شیر فلکه کنید تا آب در لوله ها جریان پیدا کند .این روش تعمیر شکستگی لوله به صورت موقت بوده و برای تعمیر اساسی می بایست از لوله کشی کمک بگیرید .
روش سوم
استفاده از بست های لوله
تمام اقدامات گذشته را مبنی بر بستن شیر فلکه و تخلیه آبهای اضافی درون لوله را انجام دهید و پس از اطمینان از خروج آب داخل لوله ها می بایست اقدامات زیر را انجام داد :
ناحیه شسکتگی لوله را بیابید و نخست آن را کاملا خشک کنید و سپس اطراف ناحیه شکستگی لوله را سمباده بزنید تا تمام اضافات اطراف شکستگی از بین برود تا آماده کار شود .
بست های لوله وجود دارند که دارای سطح انحنا لوله می باشد و می توان بروی لوله قرار داد ، در صورت نبود بست لوله می توان برشی از لوله را برداشت و با آن کار را انجام داد .
تیکه آهنی یا همان بست را بروی لوله قرار می دهیم و پس از مطمعن بودن از پوشش سراسری سطح شکستگی لوله می بایست دو طرف ابتدایی و انتهایی با بست های لوله که همراه با پیچ و مهره می باشد را بست تا تیکه اضافی بروی لوله فیکس شود و نشتی آب صورت نگیرد ، دقت شود که این روش موقت بوده و پس از دسترسی به لوله کش می بایست لوله را تعویض کنید .
روش چهارم
لوله را بریده و با تیکه لوله جدید جایگزین کنید .
پس از انجام مراحل اولیه بستن و تخلیه آب می بایست ناحیه آسیب دیده لوله را پیدا کنید و اقدام به بریدن قسمت های اضافی آن کنید ، قسمت های اضافی لوله به معنای بخش هایی می باشد که دچار سوراخ شدن و یا شکستگی است .
پس از بریدن قسمت های معیوب لوله می بایست به همان طول و همان سایز لوله جایگزین را آماده کرد و اقدام به چسباندن به لوله اصلی کنیم ، حال این چسباندن به چه صورتی انجام می شود :
اگر لوله شما از جنس لوله های پلیمری باشد ( لوله های پلاستیکی در اصطلاح ) می بایست با حرارت دادن و داغ کردن به لوله بچسبانیم و در صورتی که لوله شما از جنس فولادی باشد می بایست به وسیله جوشکاری و یا رزوه کردن به لوله اصلی متصل کرد .
یکی از مهمترین مواردی که در مواجهه با شکستگی لوله باید از خود نشان دهید ، حفظ آرامش می باشد . با حفظ آرامش خود می توانید به زودی بر شکستگی لوله غلبه کنید و از اثرات زیان بار آن جلوگیری کنید .